Szolgáltatásaink

A vizsgálatok elvégzéséhez vérvétel szükséges. Ezért a vizsgálat előtt 3 órával a táplálék fogyasztás nem javasolt (ásványvíz és szükséges gyógyszerek bevehetők).
 1. Az oxidatív stressz meghatározása
  Ennek során öt  különböző faktort mérünk, melyből megállapítjuk, hogy a szervezet védettsége milyen állapotban van, illetve milyen mértékben áll stressz hatás alatt. Ennek alapján javasoljuk a terápiát a normál egyensúlyi állapot helyreállításához.
 2. A szénhidrát és zsíranyagcsere vizsgálat
  A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszély tényezői, ha a vérben magasabb a cukor, illetve a különböző zsírok szintje. Ennek ellenőrzésére vércukor, koleszterin, triglicerid,  mikroalbumin,  hugysavszint meghatározását végezzük el. Kóros értékek esetén szakorvosi vizsgálatot javasolunk.
 3. Általános gyulladásos markerként a C-reaktív fehérjét mérjük meg. Ennek emelkedése esetén további vizsgálatot javasolunk.
 4. Daganat markerek vizsgálata. (emlő, prosztata, tüdő, gyomor, bélrendszer) érintettségének kimutatására. Pozitív esetben további szakorvosi vizsgálatot javasolunk.
 5. Táplálkozási allergia kimutatása.
  Ugyancsak a vérből történik 46 féle tápanyagcsoport vizsgálata az ezekkel szemben esetleg fennálló érzékenység megállapítására, mely sokszor a szervi  elváltozásokat nem okozó panaszok hátterében megtalálható.
 6. Vizelet vizsgálat
  Szűrő jelleggel történik a kóros összetevők (vér, fehérje, genny, cukor, aceton stb.) kimutatása, melyek hátterében cukorbetegség, vesebetegség, illetve egyéb anyagcsere betegségek állhatnak.

A vizsgálatot követően egy hét múlva adjuk át a pácienseknek a leletet, melyet a labor szakmai vezetőjével történő konzultáció követ. Ennek során ismertetésre kerül, hogy a talált elváltozások, elsősorban az oxidatív stressz kialakulása mivel magyarázhatók, illetve milyen terápiás beavatkozással lehet ezek megszűnését előidézni. Ezért javasoljuk minden esetben a kettő hónap múlva történő kontrollt, mellyel a terápia hatását tudjuk lemérni. Amennyiben a lelet értékei kórosat nem mutatnak, a pácienseknek javasoljuk, hogy egy év elteltével jelentkezzenek egy újabb vizsgálatra. A szénhidrát és zsíranyagcsere kóros eltérésénél mindenképpen javasoljuk a családorvossal, szakorvossal történő konzultációt.

Szolgáltatásaink árai:

 1. Alapszűrés
 2. Táplálkozási allergia vizsgálata
 3. Daganat markerek vizsgálata
Oxylab - Betegségkockázat-elemző laboratórium (c) 2008 Minden jog fenntartva.